?כמה באמת עולות לכם קניות באינטרנט
יוקר המחיה והגלובליזציה הביאו לעלייה מטאורית במספר הרכישות מחו”ל באמצעות האינטרנט. עליה זו כוללת מספר קונים גדל ועולה ואיתה רכישות של כמות מוצרים גדולה ועולה בהתאמה.
תופעה זו מתרחשת על רקע פערי המחירים בין ישראל לחו”ל, והישראלים, כמו כל צרכני העולם, מעדיפים להמתין למוצר זול באמצעות משלוח.
יחד עם זאת, חשוב לדעת שהמחיר המופיע באתר הקניות אינו המחיר הסופי, שכן על הרכישה תצטרכו להוסיף תשלום על דמי משלוח, מכס ומיסים נוספים.
דמי משלוח: מצוינים באתר הקניות עצמו ונעים בין משלוח חינם לעשרות דולרים. לא כל האתרים מבצעים משלוחים לישראל ואז תאלצו להיעזר בחברות שילוח שונות, שיעלו לכם עוד קצת כסף.
מע”מ: על כל רכישה תצטרכו לשלם למדינה מע”מ (שעומד היום על 17%), עם כניסתו של המוצר לארץ.
מס קנייה: לא כל המוצרים מחויבים במס קניה. תוכלו לבדוק באתר של רשות המיסים, האם המוצר שרכשתם אכן מחייב במס.
מכס: נכון להיום יש לשלם מכס על כל רכישה מעל 500$. תקרה זו לא מתייחסת לרכישה של מוצרי טבק ואלכוהול וכן על מוצרי מזון, שדורשים אישור של משרד הבריאות ומצריכים ייבוא מסחרי. בעת שחרור חבילה מהמכס יש לשלם גם עמלת שחרור ממכס ואגרת רשימון.
רוב הצרכנים לא משחררים בעצמם את החבילה ממכס, אלא נעזרים בחברה שעושה זאת עבורם, מה שמביא לעלויות נוספות. כמו כן, במידה שהמוצרים מעוכבים במכס, גובה החברה עמלה עבור הטיפול בניירת או עלויות האחסנה.
העמלות בשחרור מוצרים שערכם גבוה מ-1,000 דולר גבוהות יותר מהעמלות בשחרור מוצרים שערכם נמוך מ-1,000 דולר.
שימו לב שאתם בודקים את העמלות הרלוונטיות לשווי המוצרים שאתם מייבאים. כמו כן, עמלת השחרור נמוכה יותר כשמדובר במוצר שלא נגבים מסים בגינו, אך הפטור ממכס אינו אומר שהמוצר שקניתם פטור ממס. הוא רק פטור ממכס. כל עוד אתם משלמים מע”מ תצטרכו גם לשלם את אגרת השחרור היקרה יותר.
קנייה נעימה!
מוזמנים לקרוא עוד על הלוואות לשכירים
לקבלת הלוואת אקספרס