באיזה רשת הכי משתלם לעשות קניות לחג?
קניות לחג הן הוצאה דיי רצינית שעשויה להגיע לאלפי שקלים אבל אם תיקחו בחשבון את סך הקניות השנתיות שלכם ברשתות המזון תגלו שההוצאה הכוללת היא הרבה יותר משמעותית, כואבת ויקרה מקנייה לראש השנה, פסח או לכל אירוע או חג אחר.
הטיפ הראשון שלנו הוא להשוות מחירים על בסיס קבוע ולא חד פעמי. אל תהיו נאמנים לרשת מזון כזו או אחרת מטעמי נוחות או משיקולים של בדקתי פעם ומצאתי שהם הכי זולים… אם אתם רוצים חיסכון אמיתי בידקו על בסיס קבוע והשוו מחירים. כך תוכלו לצאת בכל פעם מחדש עם סל הקניות הזול ביותר ולחסוך מאות שקלים בכל קנייה ואלפי שקלים בהצטברות השנתית. אך אם הנוחות חשובה לכם ואין לכם עניין לחסוך בין מאות לאלפי שקלים בשנה – המשיכו לשלם ביוקר וליהנות מנוחות…
הטיפ השני שלנו הוא קניות באינטרנט לעומת קניות ברשת. נכון, זמן הוא משאב מאד וקניות ברשת מפתחות ועשויות להיות זולות אבל חשוב לבדוק שבכל קנייה קניתם בדיוק מה שרציתם, מבלי לחרוג מהרשימה הקבועה ומבלי להחסיר מוצרי חלב, בשר וכו’. זיכרו כי השלמות ברשת המזון המקומית “מתחת לבית” עלולה ל”שתות” את כל החיסכון שביצעתם בקנייה מרוכזת ברשת האינטרנט או ברשת המזון.
לא ללכת עם הילדים! קנייה בסופר הגדול עם בני משפחה ויועצים… עשויה להעלות את מחיר העגלה באחוזים משמעותיים. היצמדו לרשימה ואל תתפתו למבצעים בשטח כי מממש אין צורך ב-10 חבילות של ירקות קפואים או ב-20 קופסאות טונה או תירס… רק בגלל המבצע.
חלק מרשתות המזון הפכו מזמן לבנקים המצעים אשראי ואפילו הלוואות ללקוחות. אמנם יש בזה מן הנוחות וגם מן החיסכון אבל את ההוצאות המצטברות בכרטיסי האשראי עדיף לשלם ולא לחכות לפירוט המופיע בחשבון הבנק בו תגלו חריגות… כי פשוט קל יותר לחרוג עם כרטיסי אשראי. ולכן תמיד עדיף מזומן על אשראי. וכאן נדגיש כי גם אם הרשת מאפשרת אחוזי הנחה על תשלום באשראי הרי שבסופו של יום ההנחה הזו לא ממש משמעותית גם אם היא מגיעה למאה שקלים ויותר כי מהר מאד תגלו שהריבית על המינוס היא זהה או גבוהה יותר מגובה ה”חיסכון” שביצעתם בקנייה בכרטיס אשראי.