החלטתם לצבוע את הדירה בעצמכם ולוותר על צבעי מקצועי? צביעה של הבית יכולה להיות חוויה נחמדה, בטח אם עושים אותה עם חברים או עם בן/בת הזוג. אבל, בניגוד לצביעה של קיר אחד, צביעת בית שלם דורשת היערכות נכונה מבחינת רכישת הצבעים, החומרים, הציוד והכנת הבית. תכנון לא נכון עלול לעלות לכם יותר!
1. בחרו את סוג הצבע בו תשתמשו לפי מה שנכון ביותר לחלל שלכם. פוליסיד (צבע סיד סינטטי) הוא הפתרון הזול ביותר לצביעה בלבן של חדרי שירותים ואמבטיה; צבעים אקריליים הם יפים ואיכותיים יותר, אך גם יקרים יותר ומומלצים בעיקר לצביעה של חדרי שינה וסלון.
2. הכינו את הקירות לצביעה. בדקו באמצעות סמרטוט לח מהו סוג הצבע שכבר קיים על הקירות שלכם- צבעי סיד (גם סינטטי) מורידים צבע בקלות, צבעי אקרילי כמעט ולא. אם הקיר שלכם צבוע בצבע סיד ואתם רוצים לצבוע אותו באקרילי- עליכם לצבוע אותו קודם בצבע יסוד מקשר.
3. ערכו תיקונים קלים בקירות. קלפו שכבות צבע מתקלפות, הסירו מסמרים ודיבלים וכסו את החורים. קיים מגוון רחב של חומרים לסתימת חורים בקירות ומוצר זול יעשה כמעט את אותה עבודה כמו מוצר יקר.
4. חשבו מראש כמה צבע, חומר יסוד מקשר וחומר לסתימת קירות תצטרכו והוסיפו מקדם ביטחון של לפחות 20%. על מנת לחשב את כמות הצבע הנדרשת, סופרים את הבלטות הצמודות לקיר, מתרגמים למטרים ומכפילים בגובה התקרה. כדי לדייק עוד יותר, מחסרים את שטח הדלתות והחלונות.
5. ערכו רשימת ציוד. מומלץ לקנות 2 ידיות שפכטל (בינונית וגדולה), לפחות 3 מברשות צבע בגדלים שונים ורולר איכותי. הצטיידו גם בדליים גדולים או במגשי צבע נוחים, בכלים לערבוב חומרי סתימה, בנייר זכוכית להחלקת הקירות, בסמרטוטים או בגדים ישנים, בעיתונים לכסות את הרצפה, גלילי סלוטייפ ונייר דבק לצביעה אותם תדביקו על משקופי הדלתות ושקעי החשמל.
6. רכשו את כל הצבע והציוד בבת אחת. רכישת מיכלי צבע גדולים זולה יותר מהרבה מיכלים קטנים וברכישה גדולה תוכלו לקבל הנחות, שיוזילו לכם עוד קצת את הקנייה.
זקוקים להלוואה לשיפוץ הבית? צריכים משכנתא? מעוניינים לבחון מיחזור משכנתא? פנו למומחים של המרכז לחדשות ולצרכנות פיננסית ונעזור לכם לחסוך ולהתייעל וגם להציע לכם את ההלוואות הטובות ביותר!