כך תשלמו פחות על כרטיסי האשראי
עד כניסתה לתוקף של רפורמת העמלות לפני כשנה, שילמנו 3 עמלות שונות לחברות כרטיסי האשראי: דמי חבר, דמי ניהול חודשיים ודמי הקצאת אשראי. בעקבות הרפורמה גובות היום חברות האשראי תשלום אחד בעבור דמי חבר, שלא עולה על 20 ₪ בחודש וזאת עבור כרטיס אשראי חוץ בנקאי או בנקאי.
אבל גם כאן, ככל שהתחרות גדולה יותר, כך תוכלו לזכות בהטבות רבות יותר שיחסכו לכם כסף.
1. מבצעים ונקודות. רוב חברות כרטיסי האשראי מזכות את מחזיקן בהנחות קבועות בבתי עסק שונים, בהטבות דמוי החזר על כל קניה או בצבירת נקודות המאפשרות רכישה עתידית. בדקו מהן ההטבות שמציעים לכם בחברת האשראי שלכם ונצלו אותם.
ברוב המקרים, ההטבות הן הטבות חודשיות או בעלות תוקף קצר ואם לא תבקשו להשתמש בהן, תפספסו אותן.
2. השוו בין התנאים של חברות האשראי. כל חברת אשראי מעוניינת לגייס אתכם לשירותיה. נצלו זאת. בדקו מה מציעים לכם בכל חברה, ערכו סקר שוק וכללו בתוכו גם את כרטיסי האשראי החוץ בנקאיים ובחרו את כרטיס האשראי שנותן לכם הכי הרבה בהכי קצת.
3. נהלו משא ומתן מול הבנק וזכרו שתמיד קיימת בפניכם האופציה להתחבר לכרטיס אשראי חוץ בנקאי.
4. בדקו האם מגיעות לכם הטבות מסוימות בשל השתייכותכם למגזר מסוים, כמו למשל גמלאים או סטודנטים.
5. בחרו את סוג כרטיס האשראי בהתאם לצרכים שלכם. לכל חברת אשראי, בייחוד לגדולות שבהן, יש מספר כרטיסים שונים, המציעים תנאים שונים במסלולים שונים. בדקו מהן האפשרויות העומדות בפניכם ובחרו את הכרטיס העונה בצורה הטובה ביותר על הרגלי הצריכה שלכם.
6. אל תפריזו במספר כרטיסי האשראי שברשותכם. הוצאת כרטיס אשראי היא הליך קל, פשוט, מהיר ובעיקר מפתה. שימו לב כמה כרטיסי אשראי יש לכם בחשבון וצמצמו מה שלא צריך.
זכרו- אתם משלמים דמי חבר על כל כרטיס! שיקלו להחזיק כרטיס אשראי אחד רגיל, המעניק הטבות שונות וכרטיס אשראי אחד שאינו מעניק הטבות, אך גם לא דורש מכם תשלום חודשי קבוע.
7. הלוואות על חשבון כרטיס האשראי הן הלוואות לכל דבר. נכון, לפעמים יש צורך בלקיחת הלוואה מחברת האשראי, אבל גם אז חשוב לבדוק מה גובה העמלה ומהם תנאי ההחזר לפני שמתחייבים.
8. עברו על החשבון החודשי וודאו שלא נפלו טעויות. במידה וגיליתם טעות או שמשהו לא ברור לכם- אל תהססו לפנות לחברת האשראי ולברר.
למידע על הלוואות בצ’קים
מוזמנים לקרוא עוד על הלוואה לכיסוי חובות