בוריס דחוביץ – איך לאחסן יין
לאחר שהשקעת אולי מאות דולרים בבקבוק האחרון של יין הבציר שלך (נו טוב, אנחנו יכולים רק לחלום), ההחלטה החשובה הבאה היא היכן לאחסן את הרכוש היקר הזה? כאן בוריס דחוביץ ובמאמר זה אתייחס לנושא המרכזי בכל הנוגע לאחסון יין, איך צריך לשמור עליו בטמפרטורה קרירה ועוד.
יינות מודרניים רבים אינם צריכים להיות מיושנים לאורך זמן רב; לכן מרתפים נרחבים הם לרוב מיותרים. לאחר שאמרתי זאת, אם יש לך זמן, מקום ומשאבים לחפור במרתף, היין שלך בוודאי ירוויח. מרתף ייעודי אינו אופציה בדרך כלל עבור רוב משקי הבית ולכן יש לבחון חלופות מתאימות.
אזורים אידיאליים לאחסון כוללים פינה של מוסך, מחסן גינה, אח לא בשימוש או ארון שצמוד לקיר חיצוני.
בכל מקום בו תבחרו לאחסן את היין שלכם, כדאי לזכור כמה קריטריונים בסיסיים.
בחר אזור שסביר פחות להיות נתון לטמפרטורות משתנות הנגרמות על ידי מערכות חימום ביתיות.
יינות נהנים משמירה בתנאי חושך. למרות שזה לא תמיד מעשי, יין בהחלט צריך להיות מאוחסן באזור שאינו חשוף אותו לאור שמש ישיר.
כנקודה אחרונה, אחסן תמיד את בקבוקי היין שלך בצדם. פקקים מתוכננים כך שיישארו לחים, כך שיישארו אטומים ולא יתפוררו בעת הכנסת חולץ פקקים.
קחו בחשבון שחלק מהיינות אינם נהנים מאחסון כלל. אם יש לכם מתקני אחסון גרועים או שאין לכם זמינים, שקול לרכוש יין שמתבגר במהירות כמו רוב היינות הלבנים או אדומים בטכנולוגיה חדשה או, אולי, בוז’ולה חדש.
הזיזו יין כמה שפחות לאחר שהוכנס לאחסון, אלא אם כמובן מעבירים אותו לכוס!
אם יש לכם אוסף יין מיוחד במיוחד, אולי כדאי להעסיק חברה מתמחה שתשמור עבורכם את היין שלכם (אופס, אני שוב חולם). אחסון טוב הוכר כחיוני עבור יינות רבים וככזה, חברות רבות מספקות כיום מתקני אחסון. כמובן שזה לא זול ועדיף לשמור לאותם בקבוקים מיוחדים או לאותם מומחים ששוקלים למכור את היין שלהם במועד עתידי.