הוצאות המזון היא אחת ההוצאות הגדולות והעיקריות של התקציב המשפחתי. רשתות השיווק מציעות מגוון רחב של מוצרים ומסודרות בצורה מחושבת ומתוכננת, שתגרום לנו להתפתות ולרכוש עוד ועוד.
הסכומים הקטנים היומיומיים מצטברים לסכום שנתי גדול וכאשר מדובר בקנייה גדולה במיוחד, למשל לפני החגים, עלות סל הקניות גדלה משמעותית, עד שאנשים רבים לוקחים הלוואה ייעודית עבור קניות אלו.
1. השוו מחירים. יש היום מגוון אתרים ואפליקציות שמאפשרים השוואה של סל הקניות ברשתות השונות. אל תתעצלו, בייחוד אם מדובר בקנייה גדולה, הזינו את רשימת הקניות שלכם ובדקו איפה מוצע לכם הסל הזול ביותר.
2. ערכו רשימה. המדפים ברשתות השיווק מפתים מאוד (זהו תפקידם) ועל מנת להימנע ככל האפשר מפיתויים, הקפידו להגיע עם רשימת קניות מוכנה מראש ונסו להיצמד אליה ככל האפשר.
3. את תבואו רעבים. נכון, זה טיפ ישן אבל הוא עדיין מאוד רלוונטי. כשמגיעים רעבים לקניות, יש נטיה גדולה יותר להתפתות ולרכוש מוצרים שלא באמת צריכים.
4. רכשו רק את הכמויות שאתם צורכים. נסו לחשב מדויק ככל האפשר, אילו כמויות אתם צריכים והשתדלו לא לצרוך מעבר להם. חבל שתזרקו בגלל תוקף שפג.
5. מבצעים לא תמיד משתלמים! לפני שאתם מושיטים את היד לקחת מוצר שבמבצע, בדקו האם המבצע אכן משתלם עבורכם. האם אתם באמת צריכים את המוצר הזה? האם מוצר זהה של חברה אחרת יהיה יותר זול למרות המבצע? וכו’.
6. רשתות שיווק רבות מציעות כרטיסי חבר וקופונים שונים. בדקו היטב את עלותם וחישבו האם זה משתלם לכם. חבל שתשלמו סתם עמלה על כרטיס חבר ברשת שאתם מגיעים אליה פעם בשנה.
7. לפני שאתם נכנסים לסופר, חפשו קופונים שונים שיוזילו לכם את המוצרים. קופונים אלו יכולים להימצא בתוך העיתון היומי, באתר רשת השיווק, באפליקציה וכו’.
8. בדקו את החשבון בקופה. לא פעם הקופות “מפספסות” מבצעים או קופונים. רגע לפני שאתם משלמים או יוצאים מהסופר, עברו על החשבון ובדקו שכל ההנחות והמבצעים עודכנו גם בחשבון.
רכישה נבונה!