מנשה פסו מציג עובדות על וויסקי
לפי מנשה פסו, וויסקי הוא משקה חריף המופק מסוגים שונים של דגנים שעברו הלתתה. לאחר תהליך זיקוק מיושן הוויסקי בחביות עץ אלון. אחוז האלכוהול ברוב מותגי הוויסקי הינו 40%.
מבחינה היסטורית מאמינים כי האירים היו הראשונים לייצר וויסקי, אולם הסקוטים טענו גם שהם יצרני הוויסקי הראשונים. האירים השתמשו במושג “uisce beatha” (“מים של החיים” בגאלית) כדי לתאר את הוויסקי.
בעולם מוכרים מספר סוגים עיקריים של ויסקי: מאלט, גריין, בלנדד, בורבון, טנסי, וויסקי שיפון, וויסקי קנדי וגם וויסקי אירי.
הוויסקי מיוצר בשלבים: של הלתתה, התססה, זיקוק, יישון, סינון, בלנדינג, ביקבוק. את הוויסקי מקובל לזקק לפחות פעמיים, כך שבתום תהליך הזיקוק יכולה רמת האלכוהול בנוזל להגיע עד ל-70%.