איך לבחור בקבוק יין לחג ולשמור על איכותו
יין הוא מוצר שתמיד כייף לשתות, לפתוח בקבוק וליהנות מיין איכותי, טעים ומיוחד. יין טוב הוא גם יין שמתיישן או שנשמר בצורה מאד מיוחדת כדי להבטיח את האיכות.
כבר בתהליך הכנת היין מקפידים על אחסונו בחביות עץ ובשמירה על תנאי טמפרטורה מיוחדים כדי שיגיע לשיאו.
קיימים תנאים חשובים להקפדה ולשמירה על היין והנה כמה המלצות חשובות.
יינות מבעבעים – כמו סוגים של שמפניות, קאווה ולמברוסקו מומלצים לשתייה בסמוך ברכישה.. וזאת כדי ליהנות מהבעבוע/התסיסה והאיכות הצעירה ונעימה של היין/שמפניה.
יינות קינוח דומים ליינות מחוזקים ואלה יינות שעברו תהליך התיישבות וידועים באחוזי אלכוהול גבוהים השומרים ומעבים את חימצונם.
יינות לבנים כדי לצרוך תוך שנה שנתיים מהרכישה. אלה יינות שכייף לשתות אותם בטמפרטורת החדר או מקוררים היטב והם אלה המתאימים לארוחת גבינות, דגים או סתם לפתיחת הארוחה.
היינות האדומים הם יינות הידועים בסגולות שלהם ומיועדים לצריכה יומית. יין אדום מלווה את הארוחה וניתן לשמור אותו במשך מספר שנים.
יינות טובים מומלץ לרכוש ביקבים עצמם או בחנויות מתמחות ובעיקר במקומות בהם נותנים כבוד ליין ומקפידים לשמור אותו בתנאים ראויים, במרתף יין, במקררי יין או בתנאים בהם יש טמפרטורה ולחות קבועה ותאורה עמומה.
יינות איכותיים שומרים במרתפי יין, בחדרים מיוחדים ובמקררי יין ייעודיים, תוך הקפדה על תאורה עמומה, טמפרטורה ולחות מבוקרים ומקום יציב ללא רעידות ותנודות מיותרות.
פתחתם בקבוק יין ולא סיימת אותו? מומלץ לסגור את הבקבוק בפקק שהם מיד עם סיום המזיגה ולהבטיח שהבקבוק לא ייחשף זמן ממושך לאוויר. ניתן להשמש גם בפקק ואקום.
כדי להשלים את חוויית היין מומלץ למזוג את היין לכוסות מיוחדים, לשמור את היין במרתף או במקרר יין ולהעזר בדיקנטרים, פותחנים מיוחדים ופקקי שעם.